Kilátás az Egyeskőről a Csíki-medencére

Hírek


Lonely Rock 2015

A korábbi évekhez hasonlóan, ám ezúttal korábbi időpontban (július 17-19.) rendezik meg az egyeskői sziklamászó és highline fesztivál idei kiadását. A programról és a nevezésről részletesebben a szervezést lebonyolító csíki hegyimentők weboldalán lehet tájékozódni.

2015. július 15.

egyeskői sziklamászó és highline fesztivál, 2015

Lonely Rock 2014

Idén immáron harmadszor, augusztus 8-10. között rendezik meg az egyeskői sziklamászó és highline fesztivált. A programról és a nevezésről részletesebben a szervezést lebonyolító csíki hegyimentők weboldalán lehet tájékozódni.

2014. augusztus 2.

egyeskői sziklamászó és highline fesztivál, 2014

Sziklamászó fesztivál az Egyeskőnél

Ismét sziklamászó és highline fesztivált rendeznek az Egyeskőnél! A „Lonely Rock” névre keresztelt sporteseményt augusztus 23–a és 25-e között tartják. A programról és a nevezésről részletesebben a szervezést lebonyolító csíki hegyimentők weboldalán lehet tájékozódni.

2013. augusztus 21.

egyeskői sziklamászó és highline fesztivál, 2013

Sziklamászó fesztivál az Egyeskőnél

Augusztus 12–15. között a csíkszeredai sziklamászó közösség és a Serv-Mont-Har hegyimentő egyesület szervezésében rendezik meg az első egyeskői sziklamászó és highline (magas-kötél) fesztivált. A programról részletesebben a székelyhon.ro, illetve románul a adrenalinclimb.ro oldalakon lehet olvasni.

2011. augusztus 12.

egyeskői sziklamászó és highline fesztivál, 2011

Két szoba lakható

A múlt héten újabb „helyszíni szemlét” tartottunk a új menedékháznál, ahol már két szoba lakható állapotban van. Közben megérkezett a tél is az Egyeskőhöz.

2010. december 11.

Helyzetkép december 3-án

Helyzetkép december 3-án
Fotó: © Pál István, 2010


Haladnak a munkálatok

Nemrég ellátogattunk az épülő új menedékházhoz. Az épület már teljes egészében tető alatt áll, jelenleg a belsőépítészeti munkák vannak soron. A munkásoktól kapott információ szerint mire beköszönt a tél, legalább egy szoba használható lesz.

2010. november 24.

Helyzetkép november 21-én

Helyzetkép november 21-én
Fotó: © Pál István, 2010


Folyamatban a menedékház újjáépítése

Az eredeti tervekhez képest elhúzódott, de folyamatban van az új Egyeskő menedékház építése, olvasható az erdély.ma tudósításában. Remélhetőleg hamarosan beszámolhatunk az új ház megnyitásáról.

2010. október 8.


Megújul az Egyeskő menedékház

A székelyhon.ro értesülése szerint tavasztól felújítják a csíkszentdomokosi önkormányzat tulajdonában lévő egyeskői menedékházat. Állítólag már a szerződéseket is aláírták helyi vállalkozókkal, és elkezdődött az új elemek gyártása (helyben ez természetvédelmi okokból nem kivtelezhető). Az épület alakján és méretein a polgármester ígérete szerint nem változtatnak. Nos, rég ráfért már a házra egy alapos kipofozás, reméljük minden a terv szerint alakul, és talán már idén nyáron a megújult menedékház fogadhatja a megfáradt túrázókat.

2010. január 8.


Kereszt az Öcsém-tetőn

Nagy Károlytól kaptuk a hírt, hogy 2009 november 5-étől az Öcsém csúcsát is egy 4 m magas kereszt jelöli. A kereszt felszentelésre valószínűleg 2010 augusztus derekán kerül majd sor.

2010. január 8.

Kereszt az Öcsém-tetőn

Az újonnan felállított kereszt
Fotó: © Nagy Károly, 2009